MASAJUL TERAPEUTIC -- O SANSA PENTRU TINE

  ,, Vointa este a celor puternici, dorinta a celor slabi’’(VL.Desnica)

 

Poate fi aplicat in:

  Leziunile tesuturilor moi de la suprafata corpului: plagi, contuzii, hemoragii, întinderi/rupturi ale ramificatiilor circulatorii si nervoase periferice etc., care netratate corespunzator si la timp, întârzie reluarea activitatii normale si, uneori, lasa sechele care stânjenesc mai mult sau mai putin activitatea ulterioara. Leziuni ale muschilor si tendoanelor: întinderi, rupturi partiale sau totale, smulgeri de la nivelul insertiilor, contuzii, suferinte inflamatorii cronice, care în afara de faptul ca sunt foarte dureroase si dau un grad mai mare sau mai mic de impotenta functionala, netratate la timp conduc la instalarea unor sechele mai greu de recuperat: atrofii, atonii, contracturi, pareze etc.

  Leziuni osoase: fracturi complete sau incomplete, închise sau deschise, simple sau complicate, cu sau fara deplasarea fragmentelor osoase, care atrag dupa ele tulburari circulatorii si trofice, cu implicatii ulterioare în functionalitatea segmentului afectat.

  Leziuni articulare: entorse, luxatii, leziuni de menisc, care netratate corespunzator pot conduce la instalarea redorilor grave si anchilozelor, la tulburari grave de troficitate si implicit de tonicitate a elementelor periarticulare, la instalarea si evolutia rapida a proceselor degenerative.

  Leziunile nervilor periferici: de la simpla întindere (elongare), pâna la ruperea/sectionarea lor, care determina tulburari de sensibilitate, troficitate, motricitate (hipo-, hipr- sau anestezii, contracturi musculare, hipertonii, modificari circulatorii: cianoza, edeme, atrofii etc.)

  Afectiuni organice: functionale mai ales, dar si morfologice / structurale, ca adjuvant pretios la sporirea efectelor celorlalte masuri terapeutice aplicate.

 

Despre masajul terapeutic:

  Despre masajul terapeutic: Masajul este o procedura manuala sau mecanica, aplicata pe tegument si formatiunile subtegumentare, in scop terapeutic. Masajul terapeutic face parte din cadrul tratamentului complex recuperator a tulburarilor si leziunilor traumatice si in reeducarea functionala a sechelelor anumitor boli patologice. Masajul terapeutic poate fi aplicat in general tuturor categoriilor de varsta, neexistand o limita privind varsta pentru a primi masaj. Aria de aplicare a masajului medical este destul de vasta si daca este indicat in timp util si aplicat corect, contribuie alaturi de celelalte masuri terapeutice, la scurtarea timpului de recuperare a bolnavului.

 

Se ofera tratament la domiciliu sau interventii pentru optimizare, adaptare si recuperare.
Pentru relatii suplimentare:
Maris Ion – tehnician maseur
Tel.0723.997.746
0730.612.364
E-mail: ionmaris@gmail.com
Noi suntem alaturi de tine si cu vointa putem reusii impreuna!

 

onglink